Norsk industrihistorie!

I båtfolkets tjeneste siden 1908

Sleipner ble startet i 1908 og sysselsetter i dag ca 140 mennesker fordelt på hovedkontoret i Fredrikstad og salgskontorene i Sverige, Finland, Østerrike og England, samt vår egen plaststøpefabrikk Bjesta Plast AB. Hovedproduktet i de første 70 årene var båtmotorer og propellutstyr, og det er mange av dagens båteiere som kjenner Sleipnermotorene gjennom historier fra både far, bestefar, og ja, endog oldefar. Vi håper att minst like mange kjenner navnet fra dagens produkter, både våre egenproduserte produkter og de andre merkevarene vi fører.

Kvalitetsarven

Sleipner har gjennom all tid vært kjent for kvaliteten på sine produkter. I gamle dager var vi spesielt stolte over å være en av de få motorprodusentene i Norge som hadde eget støperi, og i dag er vi minst like stolte av vår fabrikklinje med en vesentlig andel av egenproduserte komponenter. Vi har stor tro på å gjøre ting selv. Da har vi kontroll på kvalitet og funksjonalitet. Sleipner er godkjent av Det Norske Veritas etter kvalitetskravene i ISO 9001, men minst like viktig er den forståelsen våre medarbeidere har for den absolutte tekniske kvaliteten på etthvert produkt som forlater våre produksjonslinjer.

En verdensledende produsent

Tuftet på vår kvalitetstradisjon, og ikke minst det unike i internasjonal sammenheng att de fleste ledere, selgere, ingeniører (og flere) på Sleipner er båtfolk selv, er Sleipner i dag den klart største og ledende produsenten av thrustersystemer. Faktisk bruker de aller fleste av de ledende internasjonale båtmerkene våre Side-Power thrustere. Noen av de som er godt kjente her hjemme er: Azimut, Bavaria, Fairline, Ferretti, Grand Banks, Hallberg Rassy, Najad, Nimbus, Pershing, Princess, Riva, Sea Ray, Sunseeker og Windy, samt mange andre like flotte båtmerker. Vi eksporterer også mye av våre andre produksjonsprodukter slik som hydrauliske styresystemer og propellutstyr, og som en del av den internasjonale satsningen har Sleipner i dag datterselskaper både i Sverige, Finland og Storbritannia. I tillegg selges våre produkter over hele verden gjennom ett ofattende nettverk av distributører og agenter.

Salg og service i Norge

Sammen med våre egenproduserte produkter distribuerer vi også en rekke ledende merkevarer til det Norske båtmarkedet. Som en teknisk orientert bedrift har vi valgt å fokusere nettopp på tekniske produkter, og vi har også lagt vekt på att de produktene vi fører er av god kvalitet slik att de passer sammen med de produktene vi selv lager. Sleipner samarbeider i dag med de fleste Norske båtprodusenter og vi har ett stort forhandlernett i vårt langstrakte land. Dersom du velger ett produkt fra Sleipner kan du være sikker på att vi vil gjøre vårt aller beste for att du skal bli fornøyd.
 

Ronny Skauen

Med ønsker om en fantastisk båtsesong

Ronny Skauen Administrerende direktør